Bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil sunt delicate și necesită o atenție deosebită pentru a le menține strălucirea și aspectul frumos. Iată câteva sfaturi de îngrijire pentru astfel de bijuterii:

1.Evitați contactul cu substanțe chimice: Bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil pot fi sensibile la anumite substanțe chimice, cum ar fi parfumurile, lacurile de unghii, produsele de curățare sau solvenții. Încercați să evitați expunerea bijuteriilor la aceste substanțe.

2.Depozitați bijuteriile separat: Depozitați bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil sau argint separat de alte bijuterii sau obiecte, pentru a evita zgârierea sau deteriorarea lor. Încercați să le depozitați într-un loc uscat, departe de lumina directă a soarelui.

3.Curățați bijuteriile cu delicatețe: Bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil pot fi curățate cu apă caldă și săpun delicat sau cu o soluție specială pentru curățarea bijuteriilor. Încercați să evitați perierea prea puternică, deoarece aceasta poate zgâria suprafața bijuteriei.

4.Îndepărtați bijuteriile înainte de activități fizice: Atunci când faceți activități fizice sau activități care implică transpirația, îndepărtați bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil sau argint pentru a evita deteriorarea lor.

Urmați aceste sfaturi simple de îngrijire și veți putea să mențineți bijuteriile placate cu aur și bijuteriile din otel inoxidabil într-o stare frumoasă și strălucitoare pentru mai mult timp.

 

Zirconiul este cunoscut ca fiind piatra semi-pretioasa care imita cel mai bine diamantul, utilizat pentru infrumusetarea bijuteriilor de sute de ani si renumit pentru dispersia sa puternica. Cel mai raspandit este cel incolor dar se gaseste si in alte culori: albastru, galben, oranj, rosu, maro si verde.

Asemeni tuturor pietrelor, protejati zirconul de zgarieturi si lovituri puternice, evitati apa fierbinte, temperaturile bruste de temperatura si produsele chimice.